NL'se moslims spekken terreurverdachte in Spanje
Buitenland

NL'se moslims spekken terreurverdachte in Spanje.

Afgelopen jaar werd de Belgisch-Marokkaanse imam Tarik Ibn Ali in zijn woonplaats Birminham van zijn bed gelicht en op het vliegtuig gezet naar Spanje, waar hem het rekruteren van jonge labiele terreursoldaatjes via het sociale mediakanaal YouTube ten laste wordt gelegd. Onzin, volgens Ibn Ali.

So far, so good. Vorige week donderdag was er een drie uur durende uitzending te zien op het online televisiekanaal islaam.tv. Wat bleek? Nederlandse en Belgische 'broeders' zijn overtuigd van de onschuld van Ibn Ali. What's new?

Onbekenden startten een initiatief waarin werd gevraagd of men nog een centje kon missen voor de arme, in de cel verpieterende Ali. Dat bleek niet aan dovemansoren gericht, gezien sympathisanten massaal een gedeelte van hun inkomens uitkeringen beschikbaar stelden om a)de advocaatkosten te dekken en b)mevrouw Ibn Ali elke dag royaal te kunnen laten leven. Liefst 100.400 euro werd er bij elkaar geharkt.

U dienst zich te realiseren hoeveel mensen er dus fan zijn van de terreurverdachte. Die zorgen deelt ook terrorismedeskundige Jelle van Buuren, die vraagtekens zet bij de inzamelingsactie. "Door geld over te maken, zou je strafrechtelijk heel dicht in de buurt kunnen komen van terrorismefinanciering. En dat is toch echt verboden in Nederland."

Wie ook een fanboy van Ibn Ali is, het zal u niet verbazen, is beroepsmeeloper Arnoud van Doorn. Laat die rechters maar achterwege ook, Arnoudje weet hoe het zit. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →