NL'se politie draait overuren, want WK
Binnenland

NL'se politie draait overuren, want WK.

Hoera! Vandaag begint eindelijk het WK voetbal in Rusland. Iets waar we natuurlijk allemaal ontzettend naar uitgekeken hebben nu Oranje niet meedoet.

Gelukkig hebben wij nog een ander elftal met Nederlandse-roots, namelijk het Marokkaanse. Zoals u weet plaatste Marokko zich op 11 november waarna de Nedermarokkanen al feestend de straat opgingen.

Het mooie is, steden als Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam zijn nu dus minstens drie duels verzekerd van een vergelijkbaar voetbalfeest. Vooral morgen, als Marokko eerst tegen Iran speelt en dan het Suikerfeest aanbreekt.

De politie heeft daarom zijn agenten in opperste staat van paraatheid gebracht. Zo zijn er in Den Haag na het feest van 11 november 11 gebiedsverboden uitgedeeld, houden bewoners samen met agenten een oogje in het zeil, is er een speciaal commandocentrum voor de politie en 'flexibel cameratoezicht'.

Ook in Amsterdam zijn ze extra alert en doet men alles om het WK goed te laten verlopen: "Gelukkig is er aandacht en liggen er korte draaiboeken. Wijkteams boren nu al hun contacten in de Marokkaanse netwerken aan om de boel goed te laten verlopen", aldus voorzitter Jan Struis van politievakbond NPB tegenover De Telegraaf.

Alle artikelen geladen. Overzicht →