NL'se politiek reageert op situatie Turkije
Binnenland

NL'se politiek reageert op situatie Turkije.

Ook Nederlandse politici hebben inmiddels gereageerd op de situatie in Turkije, waar het Turkse leger de macht probeert te grijpen van president Recep Tayyip Erdogan.

Rutte, die nu in Mongolië is voor een Euro-Aziatische top, noemt de stand van zaken in Turkije 'zorgelijk'. Dat heeft hij via een woordvoerder aan het ANP laten weten. 

Op Twitter laat PVV-leider Wilders het volgende weten: "I hope Erdogans islamofascist regime is finished. The sooner the better. #Turkey." 

VNL, de partij van Louis Bontes en Joram van Klaveren, wil dat de Tweede Kamer terugkomt van reces in verband met de ontwikkelingen in Turkije. Bontes pleit voor een een debat met premier Mark Rutte en minister Bert Koenders. 

Buitenlandse Zaken

Op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag is een crisisteam opgericht om de ontwikkelingen in Turkije te volgen. Ook kunnen ze hulpvragen van Nederlanders beantwoorden.

De situatie is "zeer zorgelijk". Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn Turkse ambtgenoot Mevlut Cavusoglu gesproken over de situatie die is ontstaan, aldus het ministerie.

Meer lezen over ?
Alle artikelen geladen. Overzicht →