NL'se sekstoerist moet zeven jaar brommen in Nepal 

03 december 2018 - 16:28

 De 66-jarige Nederlander P. H. van T. (ja sorry, privacy van de verdachte hè) uit Makkinga is zojuist in Nepal veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. 

Dat maakte kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes, die betrokken was bij zijn aanhouding in juni, bekend. De beste man krijgt de straf omdat hij jarenlang niet zijn poten van minderjarige jongetjes kon afhouden.

De Nederlander, die in ons land notabene werkzaam was als kinderpsychiater, krijgt de straf uiteindelijk voor het misbruik van twee minderjarige jongens (maar God mag weten wat hij nog meer aan zijn kerfstok heeft hangen). Aan de slachtoffers moet hij schadevergoeding betalen. Over veertien dagen wordt de hoogte van het bedrag bekend.

Van T., die als toerist naar Nepal was gekomen, werd in juni op zijn hotelkamer in de hoofdstad Kathmandu betrapt met een 15-jarige jongen en gearresteerd. Aan de arrestatie ging bijna anderhalf jaar lang onderzoek vooraf door lokale onderzoekers die door Terre des Hommes waren getraind. De organisatie werkt in het zogenoemde WATCH-programma samen met een speciale afdeling van de Nederlandse politie (Team Bestrijding Kinderporno en Kindersekstoerisme) en diverse partnerorganisaties in Azië.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie