NL'se smokkelaar mogelijk langer vast
Binnenland

NL'se smokkelaar mogelijk langer vast.

Een 57-jarige man uit Bocholt zit momenteel al 87 dagen in het gevang vanwege het smokkelen van een pakketje drugs naar Duitsland. Mogelijk zal de man uiteindelijk acht maanden moet brommen.

Op een feestje had de man van enkele buitenlanders een aanbod gekregen. Vanuit Winterswijk had hij dan een pakketje naar het Duitse Oeding moeten brengen, hetgeen hem 850 euro zou opleveren. De overdracht mislukte echter, omdat beide auto's bij de grens door de marechaussee werden gecontroleerd. Toen de kofferbak werd opengemaakt, bleek dat de man een pakket met ruim 600 gram cocaïne bij zich had.

Softdrugs

Tegenover de rechter verklaarde de man écht niet te weten dat het om harddrugs ging. Naar eigen zeggen hebben de buitenlanders hem verteld dat er op het smokkelen van softdrugs 5.000 euro boete staat. Dit zouden de opdrachtgevers dan voor hun rekening nemen, zo schrijft de Gelderlander.

De advocaat van de verdachte pleitte voor een lagere straf dan acht maanden onvoorwaardelijk, omdat de man naast goedgelovig en drugssmokkelaar, ook nog eens mantelzorger voor zijn vader is. De officier van justitie ziet vooralsnog geen reden om af te wijken van de straf die staat voor het smokkelen van harddrugs.

Alle artikelen geladen. Overzicht →