'NL'se staat ligt dwars bij gratis verstrekken PCR-test (die verplicht is)

'NL'se staat ligt dwars bij gratis verstrekken PCR-test (die verplicht is) 

14 mei 2021 - 10:30

Nou, lekker dan. Er komt geen gratis PCR-test, die u waarschijnlijk wel moet hebben wanneer u straks in de zomer de zon wilt opzoeken, want onze regering ligt dwars bij de Europese Commissie.

Nederland vreest dat bedrijven die coronatests aanbieden de dupe worden van verplichte gratis tests, blijkt uit navraag van BNR onder Europarlementariërs. Het verdienmodel van de commerciële aanbieders dreigt dan volledig weg te vallen. Sinds wanneer maakt ons land zich daar zo druk over, kunt u zich afvragen. En wel de kleine ondernemers de nek omdraaien vanwege alle coronamaatregelen.

"Op de markt is een test al gauw 100 euro, dus het kan echt een drempel vormen, zeker als je met een gezin moet reizen en vaker een test moet laten doen", zegt GroenLinks-Europarlementariër Tineke Strik, zelf voorstander van gratis tests, tegen BNR.

Maar waarom is ons landje dan zo tegen? Een gratis test is voor de commerciële testaanbieders niet rendabel te krijgen, waarschuwt Rasmus Emmelkamp, directeur van Spoedtest.nl. "Zo'n test is al vrij duur doordat er veel bij komt kijken: nadat die is afgenomen moet hij worden vervoerd naar een laboratorium en vervolgens moeten wij de gegevens beveiligen. We zijn voor een zo goedkoop mogelijke test, maar gratis is wat ons betreft onhaalbaar."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.