NL'se Turken massaal naar de stembus
Binnenland

NL'se Turken massaal naar de stembus.

Een opstekertje voor Opperturk Erdogan. Zijn oproep aan Turkse Nederlanders om toch vooral te gaan stemmen (wel op hem en de AK-partij) lijkt te werken. Het is namelijk al vroeg behoorlijk druk bij de stembureaus.

Zo'n 250.000 Turkse Nederlanders kunnen vanaf vandaag stemmen voor de Turkse presidents- en parlementsverkiezingen. Dat kan bij stembureaus in Deventer, Den Haag en Amsterdam. Hoewel veel Turken niet willen zeggen op wie ze stemmen, is het inmiddels traditie dat inwoners van Hollandistan hun steun voor Erdogan uitspreken.

Zo heeft Het Parool een quote kunnen oppikken waarom Erdogan de beste leider der Turken is: "Ja natuurlijk gaan we stemmen, we willen dat Erdogan gaat winnen. Hij doet hele goede dingen voor de mensenrechten en de wegen zijn enorm verbeterd." 

De stembureaus zijn open tot en met komende dinsdag, van 09.00 tot 21.00 uur. Deze 'service' bestaat sinds 2014, voor Nederland een Turkse enclave werd die tijd moesten Turken gewoon naar Turkije om hun stem uit te brengen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →