'Nog geen kwart heeft vertrouwen in kabinet'
Binnenland

'Nog geen kwart heeft vertrouwen in kabinet'.

Bij een peiling van EenVandaag onder 20.000 mensen geeft slechts 23 procent aan vertrouwen te hebben in het huidige kabinet. Ook ziet 70 procent de toekomst van Nederland somber in.

Wat betreft ministers hebben deelnemers het meeste vertrouwen in minister Dijsselbloem van Financiën (49 procent) en minister Hennis van Defensie (46 procent). EenVandaag peilde nog nooit zo weinig vertrouwen in een minister als bij Minister Van der Steur van Justitie, in wie slechts 8 procent nog vertrouwen heeft.

Vertrouwen in lijsttrekkers

Qua lijsttrekkers kunnen PVV-leider Geert Wilders, Groenlinks-lijsttrekker Jesse Klaver en SGP-voorman Kees van der Staaij met respectievelijk 94 procent, 93 procent en 94 procent rekenen op het meeste vertrouwen van hun achterban. Volgens het opinieonderzoek hebben VVD-kiezers (68 procent) en PvdA-stemmers (33 procent) het minst vertrouwen in de lijsttrekkers van hun partij.

Pessimistisch gestemd over de toekomst

Terwijl het kabinet met een positieve begroting komt, baren harde bezuinigingen op onder meer de zorg, de verdeeldheid in de samenleving, de verhouding van de vluchtelingeninstroom tot de Nederlandse identiteit en de islamisering deelnemers zorgen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →