Nog geen motief bekend voor moord op krantenbezorgster
Binnenland

Nog geen motief bekend voor moord op krantenbezorgster.

De Rotterdamse politie zoekt nog naar het motief voor de moord op de krantenbezorgster Anita van Dijk (51). Dat zegt korpschef Frank Paauw in een reactie op de aanhouding van een 29-jarige verdachte uit Schiedam.

"Ik realiseer me dat daarmee de zaak nog lang niet klaar is", aldus de korpschef in een zondag uitgegeven verklaring. "Onderzoek naar de achtergronden van de verdachte, zijn mogelijke betrokkenheid en het verhoor gaat de komende dagen en wellicht weken onverminderd door."

De Schiedammer wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. De officier van justitie zal vragen de man veertien dagen langer vast te houden.

De politie zegt evenmin iets te kunnen meedelen over de wijze waarop de identiteit van de verdachte is achterhaald. De verdachte zit in het belang van het onderzoek in zogenoemde beperkingen. Hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Politie en het Openbaar Ministerie zijn in die periode terughoudend met het geven van informatie.

De krantenbezorgster werd op 13 mei in de vroege ochtend op de Pasteursingel in Rotterdam-West neergestoken toen zij een krantenwijk liep. De vrouw raakte ernstig gewond en overleed een week later, zonder bij kennis te zijn geweest. Kort voor het fatale steekincident werd diezelfde ochtend in de buurt ook een man belaagd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →