Nog steeds geen extra plaspauzes: ov staakt weer 

08 mei 2018 - 09:31

Het is weer zo ver. Na de landelijke staking van liefst twee dagen van vorige week, wordt werkvolk uit de regio's Utrecht, Arnhem/Nijmegen en Twente opnieuw gepest doordat (een deel van) de boze buschauffeurs het werk hebben neergelegd. Gelukkig is het een mooie dag om thuis te werken.

Allemaal met dank aan de vakbonden FNV en CNV. "Zolang de werkgevers geen concreet perspectief bieden, gaan we door met staken", aldus Mariëtte van Dijk van vakbond FNV in het ov-magazine. De eisen zijn ondertussen niet veranderd: zwart op wit dat er vijf minuten pauze bijkomt per 2,5 uur.

Rijden er dan helemaal geen bussen? Jawel hoor, in de regio Arnhem/Nijmegen reden in de ochtend 35 lijnen, waaronder de lijnen die ziekenhuizen aandoen. In Utrecht reed de tram 'gewoon' en ook de bussen die ziekenhuizen bedienen. Ook in Twente rijden de bussen deels. Lekker succesvol dus, die staking.

Toch is de werkgeversorganisatie niet blij: "Iedereen is het erover eens dat de chauffeurs fatsoenlijk hun werk moeten kunnen doen, maar deze eis is onredelijk. Omgerekend komt dan neer op een loonsverhoging van 4 procent, bovenop de 8,3 procent verhoging in drie jaar die al geëist wordt", zegt VWOV-woordvoerder Tanja Copal.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie