Nog twee (mislukte) terreurpogingen vandaag
Buitenland

Nog twee (mislukte) terreurpogingen vandaag.

Ja lieve mensen, niet alleen Londen werd vandaag opgeschrikt door een imbeciel die met een doe-het-zelf bom veel slachtoffers wilde maken.

Parijs

In Parijs probeerde een man vanmorgen op het metrostation Chatelet, zwaaiend met een mes en 'Allah Akbar-krijsend, een militair van achteren neer te steken. Gelukkig raakte de militair niet gewond en werkte hij zijn aanvaller professioneel tegen de grond

Florence Parly, de Franse minister van Defensie, snapt er niets van. Tegenover radiozender Europe 1 verklaarde Parly geen idee te hebben welke mogelijke intenties de terrorist had. Goh, nou. Wat zou die man nu willen bereiken?

Malmö

Ook vanmorgen gebeurd: De Zweedse politie heeft bij een routinecontrole in Malmö pardoes een bom aangetroffen in een auto. De 45-jarige bestuurder is direct gearresteerd op verdenking van het voorbereiden van een aanslag.

Ondertussen luisteren wij de speech van Jean-Claude Juncker nog even terug, waarin hij het heeft over het versnellen van immigratie. Daarna maken wij voorzichtig een start met de bouw van een ondergrondse bunker. U weet maar nooit.

Alle artikelen geladen. Overzicht →