Noodkreten in kledinglabels Zara Turkije
Buitenland

Noodkreten in kledinglabels Zara Turkije.

Medewerkers van een Turkse kleding fabrikant hebben naar eigen zeggen al drie maanden geen salaris gehad. Om hier aandacht voor te vragen naaiden medewerkers labels met noodkreten in kledingstukken bestemd voor modegigant Zara.

In een Zara filiaal in Istanboel ontdekten medewerkers de teksten in de labels van bepaalde kledingstukken. Volgens verschillende media zijn de betreffende kledingstukken inmiddels uit de winkel gehaald. De teksten maken deel uit van een campagne om Zara onder druk te zetten de lonen te laten betalen.

Zara is al vaker in opspraak geweest wegens wantoestanden in fabrieken die voor hen produceren. Het modeconcern heeft al diverse malen boetes gekregen voor het schenden van arbeidsrechten. in Braziliƫ kregen medewerkers geen pauze, hadden ze veel overuren en werden het salaris te laat overgemaakt.

Behalve dat de Turkse medewerkers hun loon nu ogenschijnlijk niet gekregen hebben, zijn de lonen vaak ook te laag om van te leven. Daarnaast zijn de werknemers in de meeste gevallen niet verzekerd en maken ze doorgaans veel overuren.

Alle artikelen geladen. Overzicht →