'Noodopvang asielzoekers niet humaan genoeg'

'Noodopvang asielzoekers niet humaan genoeg' 

08 december 2021 - 10:31

Het gaat lekker met de asielopvang in Nederland. Per maand stromen er duizenden nieuwelingen ons landje binnen en daar is geen plek voor. Daarom worden zij onder erbarmelijke omstandigheden in noodopvang gepropt.

Vluchtelingwerk Nederland luidt na eigen onderzoek de noodklok, zij vinden dat hier zo snel mogelijk een einde aan moet komen: "In de 21 onderzochte locaties wonen ruim 5000 mensen; op 16 locaties verblijven ook kinderen. Hoeveel mensen per locatie worden opgevangen verschilt; in de ene gaat het om 30 mensen, in de andere om 800"meldt de NOS.

De omstandigheden vallen niet mee: kinderen kunnen (te lang) niet naar school, er is geen psychosociale ondersteuning voor asielzoekers met trauma's. Ze moeten in hallen of dunne tenten a.k.a. tentpaviljoens verblijven. Zonder privacy, met dunne wandjes waar iedereen wakker ligt van jankende kinderen en snurkende buurmannen. Tot overmaat van ramp kunnen ze niet (altijd) koken waardoor ze het moeten doen met karige maaltijden die worden uitgedeeld en krijgen ze slechts 12,95 euro gratis geld per week. 

Daar komt nog bij dat er komend jaar 13.000 nieuwe plekken moeten worden gerealiseerd. Omdat statushouders door de overgekookte woningmarkt maar geen huis kunnen krijgen.

Het valt ook niet mee in Nederland.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml