Noodopvang Rosmalen is niet meer
Binnenland

Noodopvang Rosmalen is niet meer.

Alle 1392 vluchtelingen, bestaande uit Syriërs, Irakezen en Eritreeërs die in de noodopvang in Rosmalen zaten zijn vertrokken naar een eigen woning. En dat is reden voor een feestje.

Vanavond werden honderden vrijwilligers die mee hebben geholpen aan het zich zo goed mogelijk thuisvoelen van de nieuwe Nederlanders in de spotlight gezet. Burgemeester Rombouts gooide er zelfs een tranentrekker uit door de woorden van wijlen André Hazes op te noemen: "Geef me je angst, ik geef je er hoop voor terug."

Schrijfster Vonne Hemels deelde haar bestseller 'The boy in the boat', uit aan alle vrijwilligers. Het boek gaat over Ahmed die op de vlucht is, zo meldt het Brabants Dagblad.

Volgens Constant Mulder, een van de drie vrijwillige vrijwilligerscoördinatoren van het Rode Kruis, is het einde van de noodopvang het begin van het nieuwe leven van de nieuwe Nederlanders: "Als de statushouders van hieruit naar hun nieuwe huis gaan, zijn ze de sociale contacten en warme ontmoetingen met vrijwilligers en andere Bosschenaren kwijt. Dan verzinken ze keihard in een isolement, dat kunnen we niet op ons geweten hebben. Samen met de vrijwilligers willen we een plek in de stad creëren waar ze terecht kunnen.”

Alle artikelen geladen. Overzicht →