Noodtoestand uitgeroepen in North Carolina
Buitenland

Noodtoestand uitgeroepen in North Carolina.

De gouverneur van de Amerikaanse staat North Carolina, Pat McCrory, heeft de noodtoestand uitgeroepen wegens de aanhoudende rellen in de stad Charlotte. Al twee dagen op rij wordt er gedemonstreerd na de dood van een zwarte man.

Naast het uitroepen van de noodtoestand zei de gouverneur woensdagavond ook de Nationale Garde naar de grootste stad van North Carolina te sturen omdat demonstranten journalisten en voorbijgangers aanvallen, ruiten ingooien en brandjes stichten. Zeven mensen zijn inmiddels gewond geraakt bij de rellen, aldus ABC News.

Het is al enkele dagen onrustig in Charlotte nadat Keith Scott werd neergeschoten door de politie. Volgens de politie zou hij zijn neergeschoten zijn omdat hij een pistool had. Zijn familie zegt dat hij geen pistool, maar een boek bij zich had.

De demonstratie begon met een gebedsgroep, maar een deel van de groep splitste zich af om te demonstreren in het centrum van Charlotte. De mars werd gewelddadig toen een van de demonstranten werd neergeschoten. Volgens woordvoerders van de gemeente zou de kogel niet afkomstig zijn van de politie, maar van iemand anders. De man ligt zwaargewond in het ziekenhuis. De politie greep vervolgens in door traangas en rubberen kogels af te vuren.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →