Noodverordening Noordwijk na autobrandenterreur
Binnenland

Noodverordening Noordwijk na autobrandenterreur.

Dit komt niet vaak voor in het gemoedelijke Nederland en zeker niet in Noordwijk, maar de gemeente en politie zien geen andere mogelijkheid dan een noodverordening in te stellen sinds het plaatsje geteisterd wordt door vandalen die er lol in schijnen te hebben om midden in de nacht auto's in de hens te steken.

Op en rond het Rederijkersplein is sinds afgelopen nacht de 'avondklok' van kracht, wat inhoudt dat er tussen 22.00 en 06.00 uur een samenscholingsverbod geldt, agenten preventief mogen fouilleren en u alleen op vertoon van uw legitimatie de wijk in mag.

Er is dan ook nogal wat aan de hand: de buurt kan niet meer slapen omdat op elk moment een auto in brand kan worden gestoken, laatst bijvoorbeeld waren nog twee busjes voor speciaal onderwijs in vlammen opgegaan. De daders zijn vermoedelijk kansloze hangjongeren en de bewoners pikken het niet langer: desnoods grijpen ze zelf in.

Gelukkig lijkt het te werken, een woordvoerder van de politie meldt aan Omroep West dat het afgelopen nacht rustig gebleven. Al was er wel elders in Noordwijk een klein brandje. Goed om te weten: de noodverordening zal tot en met zondag 17 juni van kracht blijven.

Alle artikelen geladen. Overzicht →