Nooit leuk: rotjes afsteken tussen voetbalsupporters
Buitenland

Nooit leuk: rotjes afsteken tussen voetbalsupporters.

Aan de andere kant: in gans Europa roepen leiders op dat we nooit en te nimmer moeten zwichten voor terreur, dat we ons leven daar niet door moeten laten verpesten en dat we eigenlijk allemaal heel veilig zijn.

Dat is ook de reden dat betonblokken, bloembakken, mobiele barricades en verhoogde politie inzet in de afgelopen jaren zo enorm hot zijn geworden. Omdat we net moeten doen alsof het allemaal niet zo is.

Ondertussen vertrapt men elkaar al bij het horen van een rotje, zo bleek gisteren in het Franse Nice. Zo'n duizend voetbalsupporters waren er bijeen gekomen om de wedstrijd Frankrijk-België te bekijken, toen er iemand een paar rotjes afstak. Wat volgde was massale paniek, honderden mensen vielen over elkaar heen in een poging zo snel mogelijk te vluchten.

De hulpdiensten, zes ambulances en vijftig brandweermannen, waren al onderweg naar de plek toen bleek dat het nergens over ging. Zeker dertig mensen zijn gewond geraakt en moesten behandeld worden aan snij- en schaafwonden.

Nu is Nice wat dat betreft wel een terreurhotspot. Twee jaar geleden reed er in de stad een vrachtauto de boulevard op, daarbij vielen 86 doden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →