Noord-Holland Noord grijpt sneller naar de fles, maar hoe komt dat?

Noord-Holland Noord grijpt sneller naar de fles, maar hoe komt dat? 

20 juni 2023 - 11:42

Volgens de ’Corona Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2022’ van de GGD Hollands Noorden, grijpen mensen uit de regio Noord-Holland Noord meer en sneller naar de fles dan mensen uit de rest van Nederland. Maar hoe zou dit toch komen?

Dit zou allemaal blijken uit een enquête die is gehouden onder ruim 14.700 inwoners van 18 jaar en ouder, meldt De TelegraafDat deze zorgelijke trend iets te maken heeft met de vervelende virusperiode genaamd corona die we net met zijn allen achter de rug hebben, zou volgens onderzoekers best eens kunnen. Als een soort compensatiegedrag na bijna twee jaar, waarin de kroegen en restaurants door lockdowns deels op slot hebben gezeten, zuipen we er nu met z'n allen op los.

Dit leidt er ook toe dat mensen meer roken en minder zijn gaan bewegen. De wooncrisis, inflatie, de oorlog in Oekraïne, zorgen over klimaatverandering. Het valt allemaal niet mee tegenwoordig want we maken momenteel best een heftige tijd door. Maar allemaal leuk en aardig, waarom zien we dit nu juist in de regio Noord-Holland Noord?

Heeft het te maken met het feit dat er op een eiland als Texel geen f*ck te doen is en iedereen daarom depressief is? komt het omdat jongeren in de regio al op jonge leeftijd verpest zijn door drugs? Speelt de komst van een nieuw asielzoekerscentrum in Alkmaar een rol? Is het omdat voetbalclub AZ weer eens een halve finale heeft verloren? Of de halvering van het aantal sociale huurwoningen in stad? De sloop van bestaande woningen in Enkhuizen ten behoeve van nieuwbouw? Zijn er teveel piekbelasters onder de boeren? Wonen er te veel toeslagenouders?

Vragen, vragen.  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml