Noord-Koreanen in acute hongersnood 

23 augustus 2017 - 14:39

Het psychotische leiderschap van de Briljante Kameraad is toch niet zo briljant als de rondbuikige Noord-Koreaanse raketliefhebber zichzelf 's-avonds in bed wijsmaakt.

Extreme droogte en internationale sancties bedreigen de voedselvoorziening in het stalinistische land dusdanig, dat het grootste gedeelte van de 25 miljoen Kim-aanbidders het vergaren van eten (naast het aanbidden van Kim) als grootste prioriteit ziet.

Jammer dat Kim's biologische verwekker, 'De Grote Leider' Kim Jong-il zijn laatste adem al een tijdje geleden heeft uitgeblazen. De 'goddelijke' Il was volgens het huidige Noord-Koreaanse lesmateriaal namelijk in staat het weer te controleren. Had een hoop ellende gescheeld.

Anyway, in Pyongyang geeft men allemaal niet zoveel om de lege buikjes van het voetvolk. Kim Jong-Un pompt zo'n beetje elke rode spaarpotcent in de kernwapenontwikkeling. Voor het geval dat het ooit tot een treffen met de Verenigde Staten zal komen.

Uitgehongerde soldaten

De Verenigde Staten zijn vermoedelijk niet zo onder de indruk van de spierballentaal van Kim. Het Noord-Koreaanse leger kampt namelijk ook met ernstige voedseltekorten, corrupte officieren die zichzelf volproppen met de laatste restjes eten uitgezonderd.

De erbarmelijke gezondheid van de 'gewone' soldaten zorgt er hoogstwaarschijnlijk voor dat de arme donders het niet eens meer kunnen opbrengen om de strijd aan te gaan.

Omdat Kim zelf niet voor zijn volk kan zorgen, grijpen de Verenigde Naties nu in. De Verenigde Naties hebben 6,3 miljoen dollar (5,3 miljoen euro) toegezegd om het tekort aan graan, rijst, mais, aardappels en ander voedsel op te vangen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie