NOS heeft miljoenenverlies over voor Oranje
Raar

NOS heeft miljoenenverlies over voor Oranje.

Voormalig NOS-directeur Jan de Jong heeft zijn hielen nog niet gelicht of het gaat financieel helemaal de verkeerde kant op de bij NOS. De omroep wil, zal en moet ten koste van alles de uitzendrechten van het Nederlands Elftal bemachtigen.

Als dat nu nog wat opleverde, waarom niet? Volgens De Telegraaf, en zij weten het, sleept de NOS per uitgezonden wedstrijd maximaal 400.000 euro aan reclame-inkomsten binnen. Uitgaven per wedstrijd: 900.000 euro.

Volgens drie ingewijden wil de NOS heel ver gaan voor de rechten. De gesprekken met de Europese voetbalbond UEFA zijn inmiddels opgestart. Alles bij elkaar genomen zou het gaan om dertig tot veertig uitzendingen.

Dat betekent concreet dat er in het meest gunstige geval 15 miljoen euro verlies geleden wordt. In het slechtste geval is dat 20 miljoen euro. En dat voor een kwakkelend elftal dat al twee keer op rij ontbreekt op eindtoernooien.

Maar wacht even, de publieke omroep moet met een tekort van zestig miljoen euro toch bezuinigen? Ander keertje maar, dan.

Alle artikelen geladen. Overzicht →