NOS moet ingrijpen tegen rancuneuze Pierre van Hooijdonk

NOS moet ingrijpen tegen rancuneuze Pierre van Hooijdonk 

14 augustus 2023 - 11:05

Het nieuwe voetbalseizoen is afgelopen weekend definitief begonnen en dat betekent ook dat Pierre van Hooijdonk zijn hetze tegen Maurice Steijn nieuw leven heeft ingeblazen. In de eerste uitzending van Studio Voetbal gaat hij er direct met een gestrekt been in. Hij beschuldigt Steijn ervan als trainer van NAC betrokken te zijn geweest bij 'duistere dealtjes'.

De haatcampagne van Van Hooijdonk tegen Steijn is niet van vandaag of gisteren. Al langere tijd grijpt Van Hooijdonk iedere gelegenheid aan om de huidige Ajax-trainer zwart te maken. De kiem van deze hetze ligt in het seizoen 2020/21, toen Steijn trainer was van NAC en hij de zoon van Pierre, Sydney van Hooijdonk, niet altijd opstelde, iets wat vader Pierre toen al moeilijk kon accepteren. Ook liet hij Sydney een keer kort voor tijd invallen, tot afgrijzen van papa Pierre.

Sindsdien is Steijn in huize Van Hooijdonk de gebeten hond en aan tafel bij Studio Voetbal krijgt Van Hooijdonk alle ruimte om zijn persoonlijke vendetta te voeren. Gisteravond bereikte dit een nieuw dieptepunt. Pierre beschuldigde Steijn ervan in zijn tijd bij NAC 'duistere dealtjes' te sluiten met bevriende makelaars. Uiteraard kon Pierre geen enkel bewijs over tafel leggen. Het enige dat hij hieraan wilde toevoegen was: 'Dat kon toen allemaal, want de directeur van NAC was zijn vriend. Mattijs Manders. Welke spelers? Dat kun je zelf opzoeken.' De immer kritiekloze presentator Sjoerd van Ramshorst liet Van Hooijdonk hiermee wegkomen.

De kans dat Steijn op deze ongefundeerde beschuldigingen gaat reageren, is klein. Het is nou eenmaal moeilijk verweren als je van iets wordt beschuldigd zonder bewijs of argumenten. Het verstandigste voor Steijn om nu te doen is hierboven gaan staan. Daar komt bij dat Steijn afgelopen maart, toen nog trainer van Sparta, bij Veronica Offside al aangaf Pierre een lul te vinden. "Pierre is natuurlijk super rancuneus richting mij omdat ik ooit twee jaar geleden zijn zoontje niet altijd opstelde. Wat zowel voor mij als na mij ook niet altijd gebeurde", zei hij toen.

Dit neemt echter niet weg dat de eenzijdige en voortdurende haatcampagne van Pierre tegen Steijn óók afstraalt op het programma Studio Voetbal en de NOS. Het is zeer ongepast en zelfs gênant dat iemand die eenzijdig een persoonlijke strijd wil uitvechten daarvoor zoveel ruimte krijgt bij een publieke omroep. Op deze manier werken de NOS en Van Ramshorst mee aan de karaktermoord op Steijn.

In de voetbalwereld is het bekend dat Pierre een wrokkige man is met een dubbele agenda. Op zijn rol als analist is al lange tijd een hoop af te dingen. Van iemand in dienst van de NOS mag je op zijn minst verwachten dat hij onafhankelijk is. Pierre is dat overduidelijk niet. De NOS moet ingrijpen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.