NOS: Sorry hooligans
Sport

NOS: Sorry hooligans.

De NOS heeft haar excuses aangeboden aan FC Utrecht-supporters voor het onder de aandacht brengen van spreekkoren over Joden. De fans scandeerden tijdens de uitwedstrijd bij Sparta Rotterdam "Wie niet springt is een Jood" en "Joden gaan eraan olé,olé". Dit als verwijzing naar de beladen wedstrijd van komende zondag in de Galgenwaard tussen FC Utrecht en aartsrivaal Ajax.

Utrecht-fans zien het probleem niet zo. Volgens hen worden de spreekkoren in bijna alle Nederlandse stadions aangeheven en komt dat vooral omdat Ajax-supporters zichzelf als "Joden" betitelen. De Utrechters maakten zelfs een compilatie van supporters van andere clubs die exact dezelfde liederen aanheffen en waar de NOS vervolgens met geen woord over rept, zo weet het AD.

Een woordvoerder van de omroep zegt: "Wij hebben dit niet goed gedaan. We hebben het te zwaar aangezet en we hebben de context weggelaten. Als je dit onderwerp aansnijdt, moet je erbij vertellen dat de Utrecht-fans dezelfde geuzennaam gebruikten die vol trots door Ajax-supporters wordt gehanteerd. Een misser van onze kant."

Alle artikelen geladen. Overzicht →