NOS-weerman Gerrit Hiemstra, klimaatactivist in een maatpak

NOS-weerman Gerrit Hiemstra, klimaatactivist in een maatpak 

14 september 2023 - 10:58

OPINIE. Gerrit Hiemstra stopt als weerman bij de NOS, vandaag is zijn laatste bijdrage aan het 8 uur-journaal. Who gives a fuck, zou je denken, maar de NOS doet net alsof de paus aftreedt. Dat de weerman de NOS verlaat is weliswaar goed nieuws, maar dat de staatsomroep hier nieuws van maakt, is bizar. Deze klimaatactivist had al veel eerder van de buis gemoeten.

Als onderdeel van de staatsomroep, betaald met uw belastingcenten, is het namelijk nogal van belang dat je objectief en onpartijdig bent. Onvooringenomenheid is noodzakelijk. Dat Gerrit Hiemstra al jaren te pas en te onpas gebruik maakt van zijn status als NOS-weerman om allerlei activistische activiteiten te ontplooien in en buiten de studio van de NOS is kwalijk, dat de NOS nooit heeft ingegrepen is zeer kwalijk en dat de halve NOS-site vandaag vol staat met berichten over het vertrek van Hiemstra is ridicuul.

Het heeft ook een hoog Toine van Peperstraten-gehalte. Het interesseert namelijk niemand ook maar ene fuck wie de autocue voorleest. Alsof het een verdienste is om voor te kunnen lezen wat voor weer het de afgelopen dag is geweest en wat voor weer het de komende dagen zou kunnen worden. Nou, poepoe, knap zeg Gerrit. Echt heel knap dat je kan lezen. En dan over iets futiels als het weer.

Ja, natuurlijk is het leuk om iemand in het zonnetje te zetten als hij of zij na 25 jaar trouwe dienst het bedrijf verlaat. Geef diegene een bosje bloemen, een doos chocolade, een klap op de schouder (pas op, niet op de kont!) en klaar is Kees. Maar hou het lekker binnenskamers. Incestueus gedoe daar in Hilversum. Bah!

Dat hij nu een bedrijf start dat zich gaat toeleggen op klimaatneutraal en biobased bouwen, zegt ook genoeg over zijn politieke kleur. Zijn optredens bij de NOS hingen aan elkaar van klimaatactivisme. Elke druppel regen die viel was volgens hem het gevolg van smeltende ijskappen. Elk gebroken hitterecord werd uitgebreid besproken en becommentarieerd. De ene dag ging het nog slechter met het klimaat dan de andere.

Elke gestorven ijsbeer kreeg een podium, elke overstroming was volgens hem een duidelijk signaal dat we uiteindelijk allemaal dood zouden gaan.

Gerrit Hiemstra heeft jarenlang zijn podium bij de NOS misbruikt voor zijn eigen klimaatagenda. En dat van onze belastingcenten. Het is goed dat hij weg is. Doei.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.