'NPO liegt over kosten amusement-tv'
Binnenland

'NPO liegt over kosten amusement-tv'.

Onze grote bazen bij de publieke omroep kunnen hun borst natmaken nu naar buiten is gekomen dat de NPO niet eerlijk is tegen u over de daadwerkelijke kosten van niet-informatief en volstrekt niveauloos entertainment ter vermaak van de burger. 

Dat blijkt uit het doorspitten van interne NPO-stukken door werkgroep Andere Publieke Omroep (APO). De NPO zegt dat er dit jaar 20 miljoen euro in 'amusement-tv' gepompt wordt, maar volgens APO-voorzitter Antonie Dake is dat met 200 miljoen euro toch echt veel meer.

Neem nou bijvoorbeeld de kwalitatief hoogwaardige publiekstrekker Boer zoekt Vrouw. Door dit programma onder de verhullende noemer 'human interest' te vegen, zou de NPO een vertekend beeld geven van hoe uw belastinggeld verspild gebruikt wordt. 

Eigenlijk vindt de met oude conservatievelingen doorspekte APO dat de NPO alleen maar tv-programma's met een hoog informatief gehalte dient te maken en dat de commerciëlen maar de overige 'rotzooi' moeten uitzenden.

Om de omroep te dwingen open kaart te spelen zou de Algemene Rekenkamer zich er mee moeten gaan bemoeien, maar de Tweede Kamer wil dat niet omdat het vindt dat de politiek zich anders teveel met het tv-stelsel zou gaan bemoeien.

Alle artikelen geladen. Overzicht →