NPO2 gaat Nacht van de Vluchteling live verslaan
Binnenland

NPO2 gaat Nacht van de Vluchteling live verslaan.

Aankomende zaterdag klinkt het startschot voor de Nacht van de Vluchteling, een wandelevenement waarbij barmhartige goedzakjes geld inzamelen en aandacht genereren voor vluchtelingen wereldwijd door 10, 20 of 40 kilometer af te leggen. NPO2 zal dit jaar live verslag doen vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam.

Maar de show gaat verder. Zo wordt een schoolklas verveeld met de aanwezigheid van Johnny de Mol, die zich maar liefst tien kilometer lang opdringt aan scholiertjes.

Al met al wordt er een enorm feestelijk tintje aan het gebeuren gegeven. Daar mag Waldemar Torenstra, ambassadeur van Stichting Vluchteling, natuurlijk niet ontbreken. Hij heeft een enorm zielig verhaal over zijn bezoek aan Irak samengesteld.

Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking mag ook komen opdraven en heeft zelfs een een formele functie gekregen. Ze mag het officiële startschot geven. Muzikaal komt ook iedereen aan zijn trekken. De 85-jarige Trijntje Oosterhuis komt een zangpoging doen, Wulf (wie?) en Van Dik Hout komen eveneens optreden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →