Update: Ramautarsing stapt op bij FvD
Binnenland

Update: Ramautarsing stapt op bij FvD.

Yernaz Ramautarsing, nummer 2 op de lijst van Forum voor Democratie Amsterdam, heeft weer eens een uitspraak gedaan die je als kandidaat-raadslid beter niet kan doen.

Was er eerst ophef omdat volgens hem feiten bewijzen dat mensen met een donker kleurtje gemiddeld gezien een lager IQ hebben dan andere rassen, nu is naar buiten gekomen dat hij in een WhatsApp-groep gezegd zou hebben dat de samenleving dommer wordt vanwege homo-rechten.

In tegenstelling tot donkere mensen, hebben homo's volgens hem een relatief hoog IQ. Door homo-rechten planten zij zich niet voort, en dus wordt onze samenleving dommer. "Geen haat gewoon feiten", zou hij gezegd hebben.

Ook laat Ramautarsing in de discussies in de WhatsApp-groep met mensen van jongerenafdelingen van politieke partijen - waarvan screenshots in handen zijn van De Telegraaf - blijken dat dat het blanke ras meer aan zelfbehoud moet doen. "Blanke immigranten zorgen doorgaans voor minder problematiek, kosten de staat minder", aldus de FvD'er. 

Update 17.48 uur:

Ramautarsing beseft dat het niet heel handig is dat zijn opmerking over dat de samenleving dommer zou zijn geworden door homorechten naar buiten is gekomen, hij trekt daarom zijn conclusies en stapt op als kandidaat voor de partij in Amsterdam: "Tijdens de openbaar geworden discussies heb ik advocaat van de duivel gespeeld en stellingen betrokken waar ik niet, althans zeker niet geheel, achter sta."

Hij benadrukt nog eventjes dat dit ondanks het feit dat hij het zelf getikt heeft toch echt niet zijn opvatting is, ook niet van Forum voor Democratie.

Alle artikelen geladen. Overzicht →