NRC-correspondent China blijkt kwaliteitsjokkebrok 

20 september 2017 - 13:22

Zo heb je een 'kwaliteitscourant' en zo ben je een soort Trouw met een eigen Perdiep Ramesar. Zielig wel voor al die D66-stemmende juristen en andere deugers van NRC Handelsblad: hun China-correspondent Oscar Garschagen blijkt een nepnieuws verzinnende correspondent.

Een en ander kwam aan het licht toen een Chinese ex-medewerker van Garschagen via de Chinese Twitter liet weten dat zijn vorige baas al die leuke kwaliteitsreportages bij elkaar verzint.

"Nietus!", zei de liegende NRC'er toen nog dapper. "Is gewoon een gefrustreerde rancune-Chinees die mij wil belasteren!".

Maarja, rook --> vuur, dus de NRC-baasjes besloten het toch maar even uit te zoeken. En verdomd ja hoor: er blijkt te zijn geplagieerd, overdreven, verzonnen, van anderen overgenomen en aangedikt

Zelf is Garschagen er nogal emotioneel onder, hij is nog net niet met pensioen en wilde zich nog even bewijzen, en de NRC-hoofdredactie zal hem dan ook niet publiekelijk executeren. Wel zo fair, uiteindelijk blijft het vooral een menselijk drama. Maar zijn stukken nog publiceren, nee, dat zit er niet meer in.

En zo is NRC het zóveelste oud mediale voorheen nieuwsmonopolitische kwaliteitsinstituut waarvan je het nieuws maar beter niet kunt vertrouwen. In elk geval moet je nooit NRC als enige bron nemen, al was het maar omdat je je wereld niet helemaal ideologisch dichtgekit wilt zien worden.

Onze tip: als je oude media leest (of luistert/kijkt) gebruik dan altijd internet als aanvullende bron. Want nepnieuws, eigenlijk krijgt die Trump steeds meer gelijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie