NS-conducteur kopt meermaals portofoon
Binnenland

NS-conducteur kopt meermaals portofoon.

Gruwelijk geweld gisteren in een trein die onderweg was van Weert naar Eindhoven. Een NS-klant kreeg het tijdens de rit aan de stok met een x-aantal conducteurs, die tegenwoordig 'veiligheidsmedewerkers' genoemd moeten worden.

Het gebeuren begon allemaal toen er op vervoersbewijzen gecontroleerd werd, en de verdachte zich in het toilet besloot te verschuilen.

Klop, klop, wie is daar?

Na een aantal keer op de toiletdeur te hebben geklopt, stormde de man naar buiten. Hij duwde hierbij een medewerker tegen zijn borst. Toen werd vastgesteld dat zijn ov-chipkaart niet ingecheckt bleek te zijn, werd de man helemaal waus.

Moeders beledigen

"In een andere taal begon hij onze moeders te beledigen", aldus het bericht dat op de Facebookpagina van NS Veiligheid en Service te lezen is. Toen de man gesommeerd werd afstand van de conducteurs te nemen ging het fout.

Medewerker met portofoon geslagen

Het bericht gaat verder: "De eerste vuistslag kon nog worden ontweken, maar vervolgens pakte de verdachte één van onze portofoons en sloeg hier meerdere malen mee tegen het hoofd van één van ons. Nadat we op de grond beland waren ging de verdachte door met trappen en om zich heen slaan". 

Uiteindelijk wisten de beveiligende kaartjesknippers de man in bedwang te krijgen. Hij is overgedragen aan de politie in Eindhoven.

Alle artikelen geladen. Overzicht →