NS krijgt groen licht om werkende NL'er te naaien met spitsheffing

NS krijgt groen licht om werkende NL'er te naaien met spitsheffing 

11 augustus 2023 - 09:41

De NS heeft het weer voor elkaar gekregen. Het bedrijf - bekend van het pesten van reizigers door steeds minder en met kortere treinen te rijden - krijgt van het demissionaire kabinet toestemming om een zogeheten spitsheffing in te voeren. Dat wordt met andere woorden betalen met je bakkes!

Kaartjes worden vanaf 2026 in de spits tientallen procenten duurder en daarbuiten iets goedkoper. Leuk. De hardwerkende Nederlander kan ook zo lekker buiten de spits reizen. Die mensen die zorg nodig hebben wachten maar lekker tot tien uur voordat ze een keer verschoond worden, en docenten kunnen ook best pas om 11 uur voor de klas gaan staan en ja sorry, de apotheek gaat vandaag pas om 12 uur open. Eventjes geduld a.u.b.!

En dat is nog niet alles. Nu is het nog zo dat de NS de prijzen alleen mag laten stijgen met de jaarlijkse geschatte inflatie "maar vanaf 2024 mag de NS daar in twee stappen nog eens maximaal 7 procent bovenop doen". Fijn, we moeten dus in de toekomst helemaal krom liggen om een paar keer per jaar met de trein te kunnen reizen. Dan pakken we toch auto maar weer!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml