NS maakt van u een administratief slaafje
Binnenland

NS maakt van u een administratief slaafje.

Ho, ho, ho PowNed. Het woord slaaf gebruiken staat gelijk aan ophef des doods, schandpaalnagel-taferelen. Weten jullie soms niet hoe honderdduizendenmiljoenentriljoenen Nederlanders dagelijks nog steeds met hun neus op het slaverijverleden worden gedrukt?

Okee, maar in feite is er geen woord aan gelogen dus we gaan vrolijk door. Zoals velen van u wellicht weten, is er een toeslag vereist voor het nemen van een directe intercity tussen Rotterdam en Schiphol. Het feit dat de NS u de service van het niet stoppen tussendoor verleent, kost de reiziger een bedrag van 2,40 euro. Dat komt dus bovenop het toch al belachelijk geprijsde ritkaartje. Alsof het niets is.

Omdat NS in 2017 de doelstellingen in de spits op de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Breda niet behaalde, werd een boete opgelegd. Als reizigerstegemoetkomertje mag u nu tot zondag 8 april toeslagvrij reizen tussen Amsterdam en Breda.

Maar nu komt het. De NS verwacht wel dat u keurig netjes uw OV-chipkaart langs de toeslagzuil laat glijden. Ondanks dat de toeslag dus tijdelijk is stopgezet. Anders is het administratief wat moeilijk te verwerken, dus moet de reiziger extra maar vooral nutteloze moeite doen.

Rikus Spithorst van Maatschappij Voor Beter OV zegt: "Het is toch be-la-che-lijk dat reizigers een toeslag van nul euro moeten "kopen" óók als deze gratis is. Wij roepen op om dat te vertikken."

NS-woordvoerder Erik Kroeze wil het woord belachelijk niet gebruiken, hij spreekt van "een beetje omslachtig".en draait de situatie om: Wij willen juist voorkomen dat iemand per abuis niet langs het poortje gaat. Door altijd van reizigers te vragen om in te checken, voorkomen we juist verwarring."

Alle artikelen geladen. Overzicht →