NS: Machinist reed onder invloed
Binnenland

NS: Machinist reed onder invloed.

Op Bevrijdingsdag stond een trein stil in de Salland-Twentetunnel nabij Nijverdal. De NS doet nu de ware reden daarvoor uit de doeken: de 40-jarige machinist verkeerde onder invloed.

De NS weet het incident eerder aan een technische storing. Het feit dat het spoorwegbedrijf geen open kaart speelde leidde tot onvrede en een anonieme tip aan Tubantia. NS-woordvoerder Corien Koetsier wil vanwege de privacy niet zeggen waarvan de man onder invloed was, maar bronnen binnen de NS zeggen dat het om cocaïne ging.

'Reizigers niet onveilig'

De man is op staande voet ontslagen omdat hij het zerotolerancebeleid rondom alcohol én drugs heeft overschreden, vertelt Koetsier aan de krant. Volgens haar was de veiligheid van de reizigers nooit in het geding. "De machinist is onwel geworden. Als dat gebeurt treden de veiligheidssystemen in werking en wordt de trein automatisch stil gezet", aldus de woordvoerder.

Meer vertraging dan normaal

Toen de bomvolle trein tot stilstand kwam op Bevrijdingsdag, rukten brandweerwagens uit, werden de reizigers uit voorzorg uit de trein gehaald en werd de tunnel ook voor al het andere verkeer gesloten. De treinreizigers liepen een uur vertraging op.

Alle artikelen geladen. Overzicht →