NS past stiekem kortingskaart aan
Binnenland

NS past stiekem kortingskaart aan.

Sinds 1 september heeft de NS de in- en uitcheckregels stiekempjes veranderd. Wie met zijn kortingskaart kort na de spits uit- en weer incheckt betaalt alsnog de volleĀ mep voor de reis. Bij consumentenmeldpunten regent het klachten.

Dat heeft de Volkskrant ontdekt. Reizigers met een dalurenkaart of een voordeelurenkaart die tijdens de spits vertrokken maar na de spits aankomen konden vroeger voor de tweede helft van hun reis alsnog korting krijgen als ze op een overstapstation uitchecken en weer inchecken. Sinds vorige maand kan dat dus niet meer, en de NS heeft de reizigers daarvoor niet op de hoogte gebracht. Zelfs veel conducteurs zouden van niets hebben geweten.

De maatregel is bedoeld om mensen met het tegenovergestelde probleem uit de brand te helpen: 12 stations in Nederland zijn zo ingericht dat overstappers tijdens het overstappen moeten uit- en inchecken. Wie onder de oude regels buiten de spits vertrok en tijdens de spits aankwam betaalde zo alsnog de volle mep.

De NS is nog wel zo aardig geweest Volkskrantlezers die last hebben van de verandering een tip mee te geven: een tweede chipkaart kopen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →