NS & ProRail: Extreem winterweer? Dan is het helaas gewoon een puinhoop

NS & ProRail: Extreem winterweer? Dan is het helaas gewoon een puinhoop 

30 juni 2021 - 12:55

Wat een inzicht! In een gezamenlijke evaluatie concluderen de NS en ProRail dat het Nederlandse spoor niet is opgewassen tegen uitzonderlijk winterweer zoals afgelopen februari het geval was.

Daar valt naar eigen zeggen vrij weinig aan te doen. Sneeuwstormen zoals Darcy op 8 februari van dit jaar zijn nou eenmaal een bitch voor de spoorwegen. Op zich wel te snappen, alleen duurde zoals u misschien nog weet het een spreekwoordelijke eeuwigheid voordat de boel eindelijk weer op gang kwam.

Daar willen de NS en ProRail nu wel wat aan gaan verbeteren (Hoezee!): "Zo gaat ProRail onder andere de controles op de wisselverwarming verbeteren, de NS verbetert het winterklaar maken van de treinen en onderzoekt technische verbetermogelijkheden aan het materieel. Ook moet ProRail beter communiceren naar regionale en goederenvervoerders over het afschalen van het vervoer tijdens winters weer", aldus het ANP-bericht.

Helemaal prima. Nog beter zou zijn als we het hele spoor bij het grofvuil zetten en gewoon iets fatsoenlijks neerleggen wat onder álle weersomstandigheden functioneert zoals het hoort. Alleen zal een dergelijk grapje miljarden euro's gaan kosten en dus is dat ook niet echt een optie en blijven we maar aanmodderen. Doe ook maar meteen wat aan de problemen bij blaadjes op het spoor.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml