NS: Saldo opwaarderen bij servicebalie? Dokken maar 

11 juni 2018 - 16:31

De NS heeft weer eens wat 'leuks' bedacht om reizigers te pesten stimuleren digitaal hun zaken te regelen. Zij die ervoor kiezen gebruik te maken van de 'ouderwetse' servicebalie om de saldo op hun OV-chipkaart op te waarderen, moeten vanaf 2 juli 50 eurocent per keer ophoesten.

Deze maatregel gaat door ondanks hevige protesten van reizigers en honderden werknemers (een petitie met 12.000 handtekeningen werd vandaag door FNV Spoor aangeboden aan de NS-directie). "Teleurstellend", zegt Christa Burger van FNV Spoor tegen het ANP. "We zijn gehoord maar er is niet geluisterd."

De NS wil vanaf 2 juli 50 eurocent in rekening brengen bij reizigers die hun saldo bij de servicebalie laten opwaarderen (Gelukkig blijft opwaarderen bij de automaat wel gratis). Dit geldt echter niet voor iedereen: rolstoelgebruikers, reizigers ouder dan 75 jaar of reizigers met een visuele beperking hoeven die toeslag niet te betalen.

Maar hoe zit het dan met laaggeletterden en mensen met een kleine beurs? Die hebben dus pech. "Het heffen van een balietoeslag van 50 cent is een handeling waarmee je een baliemedewerker echt het schaamrood op de kaken brengt. Het is triest dat het in een miljardenbedrijf om 50 cent draait voor een servicehandeling. Dit heeft niets meer te maken met de klant centraal stellen", aldus Burger in een persbericht van FNV Spoor.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie