NS-topman Wouter Koolmees schrikt zich rot van agressie in trein

NS-topman Wouter Koolmees schrikt zich rot van agressie in trein 

17 februari 2023 - 11:48

Zo, er is er ook eentje wakker. Wouter Koolmees, sinds drie maanden topman van NS, zegt dat hij zich is "rot geschrokken" over het gedrag van sommige reizigers in de trein. Volgens hem is dat allemaal de schuld van de verharding van de maatschappij.

Koolmees zegt dat het in gesprekken met medewerkers veel te vaak gaat over sociale veiligheid, deëscaleren en het voorkomen van geweld. Gek hè?: het aantal meldingen van NS-personeel over agressie is vorig jaar gestegen met 30 procent. Die vraagt de overheid (opnieuw) om meer bevoegdheden om verbaal en fysiek geweld aan te kunnen pakken, meldt de NOS.

Het aantal meldingen van geweld tegen NS-personeel steeg in 2022 naar liefst 965. Waar gaat het dan om? Vooral om medewerkers die werden bedreigd, mishandeld of bespuugd. Over agressie tussen reizigers onderling kwamen 3.144 meldingen binnen. Ook daar is een toename te zien.

De verklaring is als volgt: "In en na de coronacrisis zagen en zien we echt meer reizigers die een grote mond hebben en een kort lontje hebben", zegt een woordvoerder. "Ook worden we vaker geconfronteerd met mensen die geen vervoersbewijs hebben en dan overgaan tot geweld."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml