NS wil goedkopere kaartjes voor drukste spits-mijders 

08 juni 2018 - 11:09

Hè, wat fijn: de NS wil u graag tegemoet komen door goedkopere kaartjes te regelen voor reizigers die wel in de spits reizen maar de drukste momenten mijden. 

Zij die 's ochtends tussen 6.30 uur en 7.30 uur en 8.30 uur en 9.00 uur de trein pakken zouden beloond moeten worden met 40 procent korting, opdat de gigadrukte in de spits - wij zaten vanochtend ook weer lekker op elkaar gepropt - eens een keertje verspreid wordt. Kost wat (35 miljoen), maar dan heeft u ook wat. Drie recente proeven met 22.000 reizigers hebben laten zien dat dit werkt.

De NS gaat dit zelf ophoesten omdat wij met zijn allen al jarenlang teveel betalen voor een treinkaartje hiervoor aankloppen bij de overheid. Het wil subsidie uit het zogenaamde 'klimaatpotje', want meer reizigers in de trein = minder auto's op de weg = minder CO2, enzovoorts.

Staatssecretaris Van Veldhoven zegt tegen de NOS dat ze het plan van de NS wil afwegen tegen alle andere voorstellen die worden ingediend. Ze zegt dat er in de hele economie klimaatmaatregelen moeten worden genomen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie