Nu ook vrouw opgesloten in Vught
Binnenland

Nu ook vrouw opgesloten in Vught.

Een uitzonderlijke situatie in de gevangenis in Vught: op de zwaarbewaakte afdeling Beheersproblematische Gedetineerden (BPG) zit sinds kort een vrouw opgesloten. Normaal gesproken zitten daar enkel mannen. 

Het gaat om de 30-jarige Janet S. die hoofdverdachte is in de Ermelose chaletmoordzaak, meldt De Telegraaf. Ze zou zakenman Ton Kuijf in maart 2014 in een chalet met een bijl hebben vermoord. Vervolgens stak ze het vakantiehuisje in de brand, waarschijnlijk om haar sporen uit te wissen.

Hoewel vrouwengevangenissen ook speciale afdelingen hebben voor lastige gevangenen, vond Justitie dat niet voldoende voor S. Eerder zat ze in Ter Peel, maar daar zou ze pogingen hebben gedaan te ontsnappen. Ook vertoonde ze "overheersend" gedrag, was ze "zelfdestructief" en zou ze een angstcultuur hebben veroorzaakt. 

Uitgejoeld

Haar advocaat ontkent dit en zegt ook dat S. niet heeft geprobeerd te ontsnappen. "Van een vermeende uitbraakpoging is geen sprake, het kozijn van haar cel was verrot." Hij is een procedure gestart om S. naar een milder regime te krijgen, ook omdat zijn cliënte continu uitgejoeld wordt door de mannelijke gevangenen. 

Onder meer topcrimineel Dino Soerel verbleef enige tijd op de BPG-afdeling in Vught. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →