Nu toch onbeperkt gratis roaming in EU 

21 september 2016 - 14:28

De EU is er ook voor u, blijkt uit het voorstel van de Europese Commissie om vanaf 15 juni 2017 onbeperkt internetten en bellen zonder extra kosten in andere EU-landen mogelijk te maken.

Eerder had de Europese Commissie voorgesteld een limiet van maximaal negentig dagen voor het kosteloos roamen in andere lidstaten in te stellen. Toen het volk dat nogal vond tegenvallen, zette Eurocommissaris Andrus Ansip een tandje bij. Hij presenteert nu een waar 'roam like at home'-plan.

Telecombedrijven krijgen wel de mogelijkheid maatregelen te nemen als ze misbruik vermoeden. Het is namelijk niet de bedoeling dat iemand die fulltime in Nederland woont met een buitenlandse sim-kaart tegen goedkope Oost-Europese tarieven gaat internetten. Dat wordt gecontroleerd door bijvoorbeeld de binnenlandse telecomactiviteiten van een persoon te vergelijken met zijn buitenlandse roamingsactiviteiten of een sim-kaartcheck te doen. 

Alleen mensen die in een ander, goedkoper EU-land wonen en een "stabiele relatie" hebben met dat land, bijvoorbeeld omdat ze er op uitwisseling zijn, mogen langere tijd gebruikmaken van de lagere tarieven. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.