Nuenen wil geen AZC: 'Ze schijten op straat'

Nuenen wil geen AZC: 'Ze schijten op straat' 

05 juli 2023 - 15:32

In Nuenen was het erg onrustig. Het zal u niet verrassen maar dat kwam door de komst van asielzoekers. De gemeente wil daar een AZC neerzetten voor ongeveer 200 asielzoekers. En daar zijn de bewoners op zijn zachts gezegd niet blij mee: “Intimidatie, bedreigingen. Ik ben het beu. Dat hoeven wij hier in Nuenen niet te tolereren en nou is de beslissing al genomen door de gemeente. We hebben geen enkele inspraak”.

De gemeente had een gezellige informatieavond georganiseerd om de bewoners te informeren en vragen te beantwoorden. Maar daar denken de mensen anders over: “Ik denk dat wij er ook niks meer over te zeggen hebben”. De burgemeester trok zelf ook een conclusie aan het einde van de avond: “De overgrote meerderheid van de aanwezigen vanavond was ontevreden over het proces, maar vooral ontevreden over de uitkomst”. De mensen waren niet alleen boos op de gemeente maar ook over de houding van de burgemeester: “Ik vond het een verkooppraatje. Ik heb geen één tegenargument gehoord van de sociale veiligheid”.

De bewoners van Nuenen zijn erg bang voor hun veiligheid als de asielzoekers komen: “Het AZC wat er komt woon ik op 600 meter afstand van. Ik word een cipier van mijn eigen huis. Ik kan de deur niet meer open laten staan. Kijk ik heb er geen moeite mee als er politieke vluchtelingen komen of gezinnen. Maar alleenstaande mannen. Daar heb ik moeite mee”. En volgens deze mevrouw schijten de asielzoekers gewoon op straat. Gek genoeg vindt ze dat niet zo leuk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml