Nummer 'Kind van de Duivel' schokt dominees
Binnenland

Nummer 'Kind van de Duivel' schokt dominees.

Dominees van de Hervormde Gemeente in het Overijsselse Vriezenveen hebben genoeg gehoord: de hit Kind van de Duivel van de Nederlandse rapper Jebroer is veel meer dan slechts een liedje. Omdat de aanstekelijke melodie bij veel kinderen nog lang in het hoofd blijft zitten, moeten ouders volgens hen in gesprek met hun kroos "om een stuk bewustwording te creëren".

"Ik ben een kind van de duivel. Mama, jij hoeft niet te huilen. Feesten, alsof elke dag hier mijn laatste is, hoop dat je deze draait op mijn begrafenis. Gooi drank en drugs over mijn kist" zingt de uit Leiden afkomstige Tim Kimman (Jebroer). Het gaat de dominees en jeugdouderlingen van de Hervormde Gemeente door merg en been, schrijft het AD. De tekst zou namelijk veel verkeerde gedachten teweegbrengen en aanzetten tot verkeerd handelen.

"Daarom willen wij u en uw kinderen hiervoor waarschuwen. Zodat ook zij mogen weten een kind van God te zijn. Zodat ze mogen leren leven uit liefde en niet uit kwaad", stellen de schrijvers van de brief. Als laatste steken zij hun lezers nog een hart onder de riem: "Gods liefde en wijsheid gewenst bij de dankbare taak van het opvoeden van uw kind(eren)."

En het veelbesproken nummer zelf:

Alle artikelen geladen. Overzicht →