NU.nl: 'Niet álles wordt duurder, hoor'

NU.nl: 'Niet álles wordt duurder, hoor' 

10 juli 2023 - 12:19

Nou, wat fijn! Het hele leven is t*ringduur en dat is aan een hoop dingen te zien, bijvoorbeeld aan de prijzen die u moet betalen in de supermarkt. Veel prijzen waren vorig jaar hoger dan aan het begin van 2022 en anno 2023 zijn ze op het moment zo mogelijk nóg hoger. Maar bij NU.nl houden ze de moed erin: bij sommige voedingsmiddelen is sprake van een ommekeer. Hoera!

"Neem een pakje roomboter. Dat werd bij vier grote supermarktketens ongeveer 15 procent goedkoper. De merkloze variant van 250 gram kost nu 2,25 euro, tegenover 2,59 euro begin januari. (...) Melkprijzen bewegen dezelfde kant op. Een pak melk bij de grote supermarkten kan al gauw zo'n 15 procent goedkoper zijn dan begin dit jaar. 1 liter van de goedkoopste halfvolle melk kost weer net iets minder dan 1 euro. Het zuivelschap is sowieso weer wat betaalbaarder."

Hoe dat allemaal komt? Nou, doordat de prijzen van zuivel in 2022 met zo'n 28 procent omhoog schoten door duurder veevoer en hogere energieprijzen, als we het CBS moeten geloven. En nu zakken die kosten weer wat. Met andere woorden: u betaalt nog steeds veel, maar minder veel dan eerst. Leuk!

Dit geldt ook voor veel groenten, zoals komkommer, broccoli en aubergine, maar dat heeft meer met het seizoen te maken. Maar ja, voor de rest kunt u nog steeds lekker extra de portemonnee trekken. Goed dat ze bij NU.nl optimistisch zijn, wij constateren gewoon dat ons biertje met bitterballen zo goed als onbetaalbaar begint te worden met dank aan het fantastische beleid wat gevoerd wordt. Houdoe en bedankt! 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml