NVU komt Weert onveilig maken 

30 mei 2018 - 12:30

Want leider Constant Kusters van het extreemrechtse haatkliekje heeft naar eigen zeggen verzoeken gekregen van Weertenaren die zich niet gehoord voelen in de asielzoekerskwestie die momenteel speelt in de Limburgse plaats.

En dus marcheert Kusters zijn beste beentje voor. Het is de bedoeling dat hij en zijn 'immense' achterban op 16 juni zo'n twee uurtjes op het Stationsplein komen rondhangen. Uiteraard mogen megafoon, Nederlandse vlaggen en bijbehorende spandoeken niet ontbreken.

De boodschap aan nja, die enkeling die toevallig vrij is en ongevraagd geconfronteerd gaat worden met  de kaalkopjes?: Grenzen dicht, asielzoekerscentra op slot en vluchtelingen in eigen regio opvangen.

Van alledrie de punten weten u, wij en zij waarschijnlijk ook dat dat slechts een utopie is. Gaat never nooit gebeuren en dus is het tijdverspilling, al is dat moeilijk uit te leggen aan personen die er een bepaald wereldbeeld op nahouden.

Of de samenkomst, een demo is het namelijk niet, al dan niet doorgaat is de meest essentiële vraag. Dagblad De Limburger weet te melden dat er gisteravond een overleg heeft plaatsgevonden tussen Custers, de politie en burgervader Jos Heijmans. Die laatste wil alleen kwijt dat hij op de hoogte is van de plannen van de NVU (Nederlandse VolksUnie).

Kusters zegt tegenover de krant dat het gesprek kort en positief was. "Voor zover ik kan overzien, zullen ze het door laten gaan en daarover vooraf de buurt informeren."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie