O jee: Politie legt werk neer tijdens coronademo 010

O jee: Politie legt werk neer tijdens coronademo 010 

04 februari 2022 - 15:45

Dat kan nog leuk gaan worden... De politie zal bij de aangekondigde coronademonstratie De Mars voor Verbinding in Rotterdam komende zondag ook protesteren door vier uur lang het werk neer te leggen. De politiebonden willen daarmee een signaal afgeven aan het kabinet, dat volgens de bonden niet tegemoet wil komen aan de eisen voor een nieuwe politie-cao.

"Vier uur lang zal er rondom deze mars geen politie op straat zijn om de openbare orde en veiligheid te bewaken", zeggen de politiebonden in een verklaring over hun actie. Zij zijn namelijk, net als u, ook boos op de overheid. Niet vanwege de maatregelen, maar vanwege de uitkomst van een cao-gesprek dat zij vandaag hadden met een afvaardiging van de regering. Daarin zouden er geen toezeggingen zijn gedaan over speerpunten als het inkomen van politiemensen en de capaciteit bij de korpsen. "Het actietraject van de bonden gaat hierdoor een volgende fase in", stellen de organisaties in een gezamenlijke verklaring. "Er worden vanaf nu hardere acties voorbereid en uitgevoerd."

Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen van de politieactie zijn voor de protestmars in de Maasstad. De gemeente Rotterdam zei eerder dat de demonstratiemars door kon gaan, ook omdat er die dag voldoende politiecapaciteit zou zijn. De lokale autoriteiten gaan uit van zo'n 15.000 deelnemers, maar bijkomend probleem is dat tegelijkertijd met de mars ook de Rotterdamse voetbalclash tussen Feyenoord en Sparta plaatsvindt, die wordt bijgewoond door ongeveer 16.000 toeschouwers. Dat wordt matten!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml