Obama toch geen hoerenzoon
Buitenland

Obama toch geen hoerenzoon.

De Filipijnse president Rodrigo Duterte noemde zijn Amerikaanse ambtsgenoot Barack Obama een "hoerenzoon", waarop laatstgenoemde een date van beide staatshoofden afzegde. Rodrigo trekt de keutel nu in en zegt "geen ruzie" met Obama te willen.

Obama en Duterte zouden elkaar spreken op een bijeenkomst voor het Verbond van Zuid-Oost Aziatische Landen. Crimefighter Duterte was het spuugzat dat de VS kritiek uitte op de buitengerechtelijke executies in de Filipijnse drugsoorlog. Voor Duterte het vliegtuig instapte verzekerde hij de pers dat hij "die hoerenzoon zal vermorzelen bij die bijeenkomst", aldus The Guardian

"Hoewel de directe aanleiding van mijn heftige uitlatingen de zorgwekkende zware vragen van de pers waren, spijt het mij dat deze overkwamen als een directe aanval op de president van Amerika", aldus een woordvoerder van Duterte. Hij houdt vol dat de afspraak tussen beide regeringsleiders met wederzijds instemmen is verplaatst. 

Obama kwam overigens goed weg met de sneer van Duterte. Zo noemde hij de Amerikaanse ambassadeur in Manila ooit een "homoseksuele hoerenzoon", en zei hij tegen de katholieke kerk: "don't fuck with me".

Alle artikelen geladen. Overzicht →