Octoprof voorspelt winst Trump
Buitenland

Octoprof voorspelt winst Trump.

Tijdens het WK-voetbal vertrouwen wij op een octopus om de winnaar te voorspellen. Voor de Amerikaanse presidentsverkiezing zijn we aangewezen op bronnen met een twijfelachtigere reputatie: politieke analisten. 

Professor Allan Lichtman vormt echter een uitzondering op deze regel: sinds 1984 heeft hij alle acht winnaars correct voorspeld! Dit jaar orakelt hij dat het Amerikaanse volk Donald 'The Donald' Trump zal verkiezen als haar president. *onheilspellende muziek*

In een interview met The Washington Post zet Lichtman zijn dertien voorspellingscriteria uiteen. Zo let hij op de tussentijdse congresverkiezingsuitslagen, of een zittend president meedoet (die wint meestal), sociale onrust, het charisma van beide kandidaten en het succes van het militair- en buitenlandbeleid van de zittende president. 

"Donald Trump heeft dit de allermoeilijkst voorspelbare verkiezing sinds 1984 gemaakt. We hebben nog nooit een kandidaat gezien zoals Donald Trump, en Donald Trump zou historische patronen kunnen doorbreken die sinds 1860 van kracht zijn."

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →