Ode aan Arjen Robben
Sport

Ode aan Arjen Robben.

Goed, wij zijn normaal niet zo van het de hemel inprijzen van sportprestaties. Zeker niet als de dag ervoor het tweede eindtoernooi op rij niet behaald is door het Nederlands Elftal. Liever belichten we de dramatische kant.

Zeuren we over stomme kleedkamerfilmpjes van assistent-bondscoach Ruud 'Fantastic match' Gullit, lachen we de onprofessionaliteit van het gros van de selectie weg, lachen we nog harder om de hoed van Memphis Depay en lachen we nog het allerhardst om de aanstelling van Danny Blind.

Gisteren, direct na de 2-0 winst op Zweden, besloot Arjen Robben dat het mooi geweest is. Zijn interlandloopbaan zit erop. Maar liefst 96 duels speelde de 33-jarige buitenspeler voor Oranje.

En dus verdient Arjen RESPECT. Naast wonderschone doelpunten weet ook vrijwel iedereen het teenmomentje, oog in oog met de Spaanse keeper Iker Casillas in de WK-finale in 2010, nog. Arjen heeft veel voor het Nederlandse voetbal betekend en laat nu een gapende leegte achter in een ploeg die bestaat uit middenmoters

Opdat wij niet vergeten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →