Officieel boek over Turkse coup is klaar
Buitenland

Officieel boek over Turkse coup is klaar.

Hoewel de kruitdampen van de mislukte staatsgreep van 15 juli amper zijn gaan liggen en het bloed nog uit de trottoirs moet worden geschrobd, is toch al een boek verschenen over deze obscure periode uit de duistere Turkse historie.  

Minute By Minute FETO Coup Attempt luidt de titel van het boek dat vrijdag is gepubliceerd door staatspersbureau Anadolu Agency, meldt het bureau zelf. 'FETO' is een verwijzing naar de vermeende 'parallelle staat' die door de islamitische geestelijke Fethullah Gülen zou worden geleid. 

Het boek bestaat uit verhalen van correspondenten die de couppoging van dichtbij beleefden. "We maakten een boek om de geschiedenis mee te markeren, en de solidariteit, moed en vooruitziende blik van onze natie te erkennen - en dan vooral die van de president en onze premier, politieke leiders en media - om de couppoging te verhinderen", aldus AA. 

Het boek bestaat uit een chronologische opsomming van de gebeurtenissen tijdens de putsch, die je niet mag ontkennen, en veel fotomateriaal. Je kunt een Turkse of een Engelse editie bestellen. 

Meer lezen over ?
Alle artikelen geladen. Overzicht →