Officieel: Twitter nu 'X'

Officieel: Twitter nu 'X' 

24 juli 2023 - 11:03

Elon Musk heeft Twitter dan nu echt gesloopt. Zelfs van het blauwe vogeltje en de naam is niks meer over. Twitter heet namelijk voortaan 'X' en dat is nu officieel. Het account van het bedrijf op de eigen dienst heet inmiddels al X en die letter wordt ook op de gevel van het hoofdkantoor van het bedrijf in San Francisco geprojecteerd.

Een verandering waar niemand op zit te wachten, behalve de steenrijke boomer Musk himself. Meneer heeft naar eigen zeggen altijd al iets met 'X' gehad (denk aan SpaceX), en ziet een droom in vervulling gaan met deze transformatie naar een 'Everything App'. Zo'n app moet zoveel mogelijkheden bieden dat gebruikers nauwelijks meer buiten die app hoeven te komen om dingen te regelen. 

Topvrouw Linda Yaccarino - nog geeneens 2 maanden in dienst -  zei ook al dat 'X', draaiend op kunstmatige intelligentie, ons zal verbinden op manieren die we ons nu pas beginnen voor te stellen". Volgens haar is dit "de toekomst van onbeperkte interactiviteit". Onder meer door middel van audio, video, een berichtendienst, betalingen en bankieren. Daarmee wordt X "een wereldwijde marktplaats voor ideeën, goederen, diensten en kansen", aldus de topvrouw. "Er is geen grens aan deze verandering. X wordt het platform dat, nou ja, alles kan leveren."

Juist ja. Wat zou er toch mis kunnen gaan? Maar goed. Vraagje: heten Twitter-gebruikers dan nu voortaan ook X-men?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml