Officier van justitie ontvangt doodsbedreiging(en)
Binnenland

Officier van justitie ontvangt doodsbedreiging(en).

Breaking, breaking. Volgens kwaliteitschcourant De Telegraaf heeft de officier van justitie die vorig jaar het onderzoek naar motorclub No Surrender leidde te maken gekregen met een mondelinge aanslag op haar leven.

De vrouw zou haar leven niet meer zeker geweest zijn en moest voorzien worden van zware beveiliging. Daarnaast heeft ze moeten onderduiken en werd zij intern overgeplaatst naar een andere functie.

Het Openbaar Ministerie in Den Haag ontkent het voorval niet. Toch wil men niets kwijt over de hoek van waaruit de dreigementen afkomstig zouden zijn geweest.

Niet de eerste bedreigde officier van justitie

Het is niet de eerste officier die te maken krijgt met bedreigingen. In augustus vorig jaar kwam naar buiten dat er door voormalig No Surrender-voorman Klaas Otto een liquidatie beraamd zou zijn op de Bredase Greetje Bos, van het parket Zeeland-West-Brabant. Iets dat door Otto overigens stellig ontkend werd.

Bos verving destijds officier van justitie Lucas van Delft. Deze officier moest het veld ruimen, nadat was gebleken dat hij een bedreiging tegen zijn persoon had verzonnen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →