Oh oh Den Haag: pleuris breekt uit na promotie Excelsior

Oh oh Den Haag: pleuris breekt uit na promotie Excelsior 

30 mei 2022 - 09:28

Nou, nou. Het was ons een voetbalweekendje wel weer. In de schaduw van de finale om de 'Champions' League in Parijs tussen Liverpool en Real Madrid (0-1), werd in Den Haag gestreden om promotie naar de Eredivisie tussen plaatselijke trots ADO en het Rotterdamse Excelsior.

De club uit de Hofstad kreeg het voor elkaar om eerst een 3-0 voorsprong te verspelen, in de verlenging weer op voorsprong te komen, om daarna alsnog de 4-4 toe te staan (haha sukkels). Excelsior was vervolgens de betere ploeg na achttien strafschoppen.

Reden voor de fans om na de wedstrijd het veld te bestormen en brandende fakkels in het vak met Excelsior-supporters te gooien. Inzet van de ME - aanwezig in het stadion om spelers en de arbitrage in veiligheid te brengen - was nodig om het veld schoon te vegen. De wedstrijd zelf werd ook al tweemaal onderbroken, omdat een grensrechter werd bekogeld en later omdat supporters  over de afrastering waren geklommen en vlak langs de zijlijn stonden.

Ook buiten stadion ging het mis

Buiten het stadion ging het 'feestje' vrolijk verder. De mobiele eenheid voerde charges uit. De politie spreekt van "fors geweld" waarbij ten minste vier agenten en verschillende omstanders gewond zijn geraakt. Een aantal mensen is naar het ziekenhuis afgevoerd. Meerdere relschoppers zijn aangehouden.

De Mobiele Eenheid voerde korte charges uit en zette ook politiehonden in om de rust te herstellen. "'Ik heb gezien hoe mijn collega's belaagd en geconfronteerd werden met zeer heftig geweld", zegt politiecommandant Mariëlle van Vulpen in een verklaring. "Ik betreur het dat er meerdere personen, onder wie een aantal politiemensen, gewond zijn geraakt. Samen met het Openbaar Ministerie doen we onderzoek naar deze ongeregeldheden." Kort voor middernacht keerde rust terug.

Niet huilen ADO, volgend jaar weer een kans

En dat allemaal omdat Den Haag het opnieuw niet voor elkaar krijgt om succes te hebben, maar wees niet getreurd: volgend jaar is er weer een kans. Mogelijk dan met Dirk Kuyt aan het roer. Misschien dat ADO dan wél kan promoveren. De 41-jarige Katwijker zou aan zijn eerste klus als hoofdtrainer beginnen. Dat kan alleen maar goed gaan natuurlijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml